Atlas Çağlayan davasında karar çıktı! Sanığa 18 yıl 10 ay 15 gün hapis

İstanbul Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar açıklandı. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, olay tarihinde çocuk yaşta olan tutuklu sanık E.Ç.’yi üç ayrı suçtan toplam 18 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Savcılık önceki duruşmada sanık hakkında 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis istemişti.

Türkiye’nin yakından takip ettiği Atlas Çağlayan davasında yargılamanın ilk derece aşaması tamamlandı.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Eylül 2026 Salı günü görülen ikinci duruşmada mahkeme heyeti hükmünü açıkladı.

Mahkeme, tutuklu sanık E.Ç.’ye toplam 18 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

ÜÇ AYRI SUÇTAN CEZA VERİLDİ

Mahkemenin açıkladığı cezaların dağılımına göre E.Ç.;

“Çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 14 yıl 9 ay,

“Zincirleme şekilde silahla tehdit” suçundan 3 yıl 9 ay,

6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçundan ise 4 ay 15 gün

hapis cezasına mahkum edildi.

Böylece sanık hakkında verilen toplam ceza 18 yıl 10 ay 15 gün oldu.

SAVCI 21 YIL 7 AYA KADAR HAPİS İSTEMİŞTİ

Davanın 9 Haziran’da görülen ilk duruşmasında Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı.

Savcılık; Atlas Çağlayan’a yönelik “çocuğa karşı kasten öldürme”, dört mağdura yönelik “silahla tehdit” ve 6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından sanığın toplam 13 yıl 6 aydan 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Mahkeme, ikinci duruşmada dosyaya ilişkin kararını vererek cezayı toplam 18 yıl 10 ay 15 gün olarak belirledi.

ATLAS ÇAĞLAYAN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Olay, 14 Ocak 2026 tarihinde Güngören’in Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak’ta meydana geldi.

İki grup arasında bir kafeden çıktıktan sonra “yan bakma” iddiasıyla tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen kavga sırasında E.Ç., yanında bulunan bıçakla Atlas Çağlayan’ı göğüs bölgesinden yaraladı.

Ağır yaralanan Atlas, ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından yakalanan E.Ç. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Kavga anları çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

DAHA ÖNCEDEN BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLARDI

Soruşturma sırasında yapılan incelemelerde Atlas Çağlayan ile sanık arasında olaydan önce bilinen bir husumet bulunduğuna dair delile rastlanmadı.

Atlas’ın telefonundaki incelemede de iki gencin daha önceden tanıştıklarını veya aralarında bir anlaşmazlık bulunduğunu gösteren bulgu tespit edilmediği iddianameye yansıdı.

Adli Tıp Kurumu raporunda ise sanığın isnat edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu kaydedildi.

AİLE AYLARDIR ADALET ÇAĞRISI YAPIYORDU

Atlas Çağlayan’ın ailesi dava süreci boyunca sanığın mümkün olan en ağır cezayla cezalandırılmasını talep etti.

Anne Gülhan Ünlü de karar duruşması öncesinde yaptığı açıklamalarda, yalnızca kendi oğlu açısından değil benzer olaylarda “cezasızlık algısının” ortadan kaldırılması için adalet istediklerini dile getirdi.

Kararın açıklanmasıyla birlikte yaklaşık sekiz aydır kamuoyunun yakından izlediği dosyada ilk derece yargılaması sonuçlanmış oldu.

Tarafların kararı istinaf ve devamında gerekli koşullar oluşması halinde temyiz yoluna taşıma hakları bulunuyor.