Bahçelievler'de Çöken Bina ile İlgili Gelişmeler
İstanbul Bahçelievler'de, 6 katlı bir bina, dün gece kolonlarından ses gelmesi sonucu tahliye edilmişti. Olay, saat 21.30 sıralarında Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi Taşova Sokak'ta gerçekleşti. 38 yıllık binanın sakinleri, gece yarısı sesler duyunca durumu yetkililere bildirdi. İtfaiye ve belediye ekipleri, yapılan incelemenin ardından binayı tedbir amaçlı boşalttı.
Bina Çöktü Tahliye edilen bina, akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine hemen polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri alındı ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. K9 köpekleriyle yapılan aramalarda, göçük altında kimseye ulaşılamadığı belirtildi.
Görgü Tanıklarının İfadeleri Olayla ilgili konuşan Hasan Karaca, “Dün akşam saat 00.30'da bir arkadaş yanıma geldi. Kolonlar patlamış, dedi. İş yerimi kapatıp geldim, o sırada bina çöktü,” dedi. Bir diğer tanık Aytaç Can ise, “Bina boşaltılmıştı. Akşam saatlerinde büyük bir gürültü oldu ve bina çöktü,” şeklinde konuştu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.





