Ceylanpınar'daki Olay

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, yükselen dere suları nedeniyle traktörleriyle mahsur kalan 3 kişi, kurtarma ekiplerinin hızlı müdahalesi ile güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, olay, Ceylanpınar ilçesine bağlı Ensar Mahallesi Ofa Küme Evleri mevkiinde yaşandı. Burada yaşayan 3 vatandaş, traktörle derenin karşı tarafına geçmeye çalışırken, sağanak yağışların etkisiyle debisi aniden yükselen dere, traktörün ilerlemesine engel oldu. Suyun ortasında mahsur kalan vatandaşlar için çevredekiler yardım çağrısında bulundu.

Ekiplerin Seferberliği

İhbar üzerine, olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Suyun akıntısının şiddetli olması nedeniyle kurtarma çalışmaları titizlikle yürütüldü. Derenin ortasında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için bölgedeki büyük iş makineleri seferber edildi. İş makinelerinin yardımıyla güvenli bir noktaya ulaşıldı. Mahsur kalan 3 kişi, ekiplerin operasyonuyla kurtarılarak güvenli alana çıkarıldı.

Sağlık Kontrolleri

Kurtarılan vatandaşlar, sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolleri yapıldıktan sonra durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi