Ticaret Bakanlığı'ndan Açıklama
Ticaret Bakanlığı, Ankara'nın Polatlı ilçesinde boş bir araziye dökülen soğanlar için çalışma başlattığını duyurdu.
Tepki Çeken Görüntüler
Ankara'nın Polatlı ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından boş bir araziye dökülen tonlarca soğan, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Çevre kirliliği ve ciddi bir gıda israfı yaratan görüntülerin İhlas Haber Ajansı tarafından gündeme getirilmesinin ardından yetkililer harekete geçti.
İnceleme ve Denetimler
Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekipler, olayın ardından bölgede inceleme yapmak üzere Polatlı'ya geldi. Bakanlık yetkililerine, Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de eşlik etti. Söz konusu arazide yapılan incelemelerde, dökülen ürünlerin miktarı, kaynağı ve sorumluların tespitine yönelik çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Vatandaşların Talepleri
Vatandaşlar, hem çevreye verilen zarar hem de ekonomik değeri olan gıda ürünlerinin israf edilmesine tepki gösterdi. İlçe sakinleri, olayın sorumlularının bir an önce bulunmasını ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için denetimlerin artırılmasını talep etti.
Soruşturma Devam Ediyor
Yetkililerin konuyla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü ve elde edilecek bulgular doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağı bildirildi.





